Gode madråd - fra to Michelin Mødre - LittleUnBox

Gode madråd - fra to Michelin Mødre

Hvilke råd giver man, når man selv er Michelin-kok og mor?

Malene og Jennifer er begge uddannede kokke fra Michelin restauranter i Danmark. Derudover er de mødre, og kender alt til udfordringer med spisevaner og madglæde.

Udover selv at elske mad, så er de også på en mission med deres brand Le Petit Chef. En mission om at tilbyde 100% økologisk og dansk mad til vores mindste.

Hos Le Petit Chef har de 10 gode råd på vejen til madglæde og mindre madspild.

1.
Frys gerne overskydende mad til mindre portioner
og hav til dårlige dage, hvor man ikke lige når at lave mad til tiden

2.
Lav gerne én stor portion til smoothie og frys resten til is.
Det er godt for de små at få en sund is og samtidig give væske
— især om sommeren når det er varmt

3.
Mos måltiderne fra Le Petit Chef i poserne,
så de passer til dit barns ønskede konsistens og struktur?

4.
I måltiderne skal du ikke tilsætte fedtstof, da de måltider altid
indeholder den mængde fedtstof, som sundhedsstyrelsen anbefaler

5.
Vidste du at børn skal bruge mere sundt fedt i de tidlige år, så hjernen kan udvikle sig

6.
Hvis du er på tur, mens det er koldt, så anbefaler Le Petit Chef,
at du tager posen ind under jakken i 5 min. inden servering.
Så har måltidet fået kropstemperatur i stedet for udendørstemperatur.

7.
For at undgå spild kan du altid have en klemme med til posen, hvis baby ikke spiser op. Du kan også benytte en smoothiepose med skruelåg.

8.
Har du fået fingrene i maden fra Le Petit Chef kan du altid gemme rester i køleskabet i op til 24 timer. Du behøver altså ikke lune hele måltidet op, hvis din baby spiser småt.

9.
Børn kan godt afvise en type mad den ene dag og spise masser
af selvsamme mad den efterfølgende dag. Det kan også være omvendt.
Det kommer helt an på barnets overskud og energi.

10.
Lad jeres barn smage på den mad, I også spiser.
På den måde barnet bliver inddraget og opdraget i familiens madkultur.
Vær blot opmærksom på, at det ikke er for salt/sødt /stærkt.
Børn kan godt klare det lidt krydret

Tilbage til blog